Jämför resekort - bästa resekortet 2020

Jämför alltid resekort innan du bestämmer dig. Vi hjälper dig att hitta det bästa resekortet för just dina behov. 

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing

There are many variations of passages of Lorem Ipsum

Where does it come from? Contrary to popular belief

Here are many variations of passages of Lorem Ipsum

Jämför resekort
Bästa resekorten för mars 2020

Det här är dom bästa resekorten just nu

Hur du väljer det bästa resekortet för dig

Resekort finns i några olika smaker, inklusive resekort för allmänna ändamål och resekort med varumärke. Nedan tittar vi på plus och minus för olika typer av resekort.

Olika typer av resekort

Allmänna resekort

Vad är ett allmänt resekreditkort?

Ett allmänt resekort är en produkt som vanligtvis kommer att erbjuda mer flexibilitet när det gäller reseinnlösning än de sammärkta resekorten, men ibland är det till en kostnad.

Hur fungerar ett allmänt resekreditkort?

Medan vissa allmänna resekort helt enkelt bokför alla resor för dig att lösa in via en utlåningskredit, erbjuder andra ökade belöningar när de löser in för resor genom en emittentspecifik portal, till exempel Citi ThankYou-programmet. Dessa kort har ofta partnerskap med utvalda flygbolag och hotellmärken.

Vem är allmänna resekort bäst för?

Om du behöver flexibilitet i valet av flygbolag och hotellmärken eller om du är en bokare i sista minuten är förmodligen ett generellt resekort det bästa alternativet, eftersom de vanligtvis samarbetar med en mängd olika varumärken och blackout-datum är ofta inte ett problem med dessa kort.

Fördelar med allmänna resekort

Flygplats lounge:
De premiumresekorten, som Chase Sapphire Reserve, erbjuder tillgång till flygplatsstolar, bra för den långa layoveren.

TSA PreCheck och Global Entry:
Vissa kort, som Chase Sapphire Reserve, erbjuder upp till $ 100 i ersättning genom en uttalande kredit för dessa program.

Specialkortsutgivare ökar:
Som vi nämnde erbjuder några få kort som Sapphire-kort en ökning av inlösen för bokning av resor genom sina reseportaler.

Nackdelar med allmänna resekort

Om du gillar tanken på att maximera dina reseavdrag eller om du är fascinerad av de förmåner som ett sammärkt kort kan ge dig, kan flygbolag och hotellkort vara ett bättre val.

Begränsat inlösenvärde:
Du kan få fler poängvärdering med ett flygkort, och hotellkort är fyllda med förmåner som du kanske inte ser med dessa kort.

Begränsade resor och köpförmåner:
Vissa av dessa kort har fördelar som biluthyrningsförsäkring och resulyckaförsäkring, men andra korters fördelar är smala, till exempel de som upptäcker Discover it Miles eller Venture-produkterna.

Flygbolagets kreditkort

Vad är ett flygbolagskreditkort?

Ett flygbolagskreditkort, även kallad ett varumärkes-kort, är en produkt som samarbetar med en bank med ett flygbolag och uppmuntrar lojalitet genom belöningar som uppnås genom att gynna varumärket.

Hur fungerar ett flygbolagskreditkort?

Vanligtvis tjänar du ökade mil genom att spendera på specifika artiklar, som flygbiljetter, inköp under flyg, och ibland sådana utgifter som restauranger, bensinstationer och till och med livsmedelsbutiker. Höjer upp att inlösenvärden kan vara till en lägre takt när du väljer att lösa in för varor, donationer till välgörenhetsorganisationer eller presentkort. Välj istället för inlösen för flygningar och andra flygspecifika köp.

Vem är flygbolagens kreditkort bäst för?

Om du är lojal mot ett specifikt varumärke eller bor nära ett nav i ett specifikt flygbolag, kan flygkort vara ett bra val. Om du gillar tanken på att leta efter sätt att maximera dina belöningar och inlösen kan dessa kort få det du letar efter. Slutligen finns det unika fördelar med många av dessa kort.

Fördelarna med flygbolagens kreditkort

Flygplatser:
Om du reser ofta men inte älskar tid tillbringade på flygplatser är detta en utmärkt fördel för dig.

Resor och köpförmåner:
Även om kortutgivare i allt högre grad väljer att erbjuda rese- och köpförmåner kommer resekort ofta fortfarande att erbjuda sådana funktioner som reseförsäkring och utökade garantier.

Gratis baggage
Detta är en favoritfunktion bland många resekort.

Prioriterad ombordstigning:
Vissa resekort prioriterar ombordstigning för dom med deras resekort.

Medföljande priser:
Vissa flygbolag ger priser till dom som reser mycket med deras kort.

Nackdelar med flygbolagens kreditkort

Om du ska åka till vissa flygplatser som detta flygbolag kanske inte har någon smidig resväg till, kanske dessa kort inte är ett bra alternativ. Väg också för- och nackdelarna med en årlig avgift.

Hotell kreditkort

Vad är ett hotellkreditkort?
Liksom ett flygkort uppmuntrar ett hotellkreditkort lojalitet till ett specifikt hotellmärke, vare sig det är att använda ett gynnat kreditkort eller välja varumärkets egenskaper för vistelser.

Hur fungerar ett hotellkreditkort?

Med ett hotellkort kan du njuta av specifika förmåner när du bor på varumärkets platser medan du tjänar poäng för att göra inköp. I utbyte kan du njuta av gratisnätter och andra fördelar med dina utmärkelsen poäng.

Vem är de allmänna hotellkreditkorten bäst för?

Liksom flygkort fungerar ett hotellkort bäst för kortinnehavaren som gynnar det märket eller reser till ett visst område. Anledningen är tvåfaldig: Du får bättre erbjudanden på dina poäng och förmåner specifika för kedjan och du kan sedan lösa in de poäng du har tjänat på det märke du har valt.

Fördelarna med hotellkreditkort

Använd när som helst:
Blackout-datum är mindre problem med hotellbelöningsprogram, även om det kan finnas begränsade tillgängliga rum under en toppperiod, som i fallet med Marriott Bonvoy.

Gratis frukost för två:
Om du tenderar att hålla dig vid mellanklass eller högre slutegenskaper som inte erbjuder gratis frukost, finns det andra sätt att få dagens viktigaste måltid. Till exempel, genom Hilton Honors Gold and Diamond-nivåerna, är frukosten gratis för två (eller du kan välja en uppsättning poäng istället).

Gratis nätter:
Förutom nätter tjänade genom hotell belöningsprogram, det finns gratis nätter möjligheter genom utvalda hotellkort.

Tidig incheckning / sen utcheckning:
Kort som Hilton Honors American Express erbjuder expressutcheckning och sen utcheckning. Andra erbjuder också tidig incheckning.

Uppgraderingar och statusökningar:
Vissa kort som Hilton Honors American Express erbjuder också automatisk förhöjd status, vilket ger dig ytterligare uppgraderingar. Till exempel erbjuder Hilton Honors-kort automatisk Silver-status.

Nackdelar med hotellkreditkort

Även om ett hotellkort kan tyckas ha ett rikt anbudserbjudande, är dessa poäng kanske inte värda så mycket som de dyker upp. Som sagt, värderingen av poäng varierar mycket, så kontrollera det program du ser för att se om det är värt ditt tag. Om du är en fri anda och tycker att du reser utan att planera din vistelse kan ett hotellkort vara mer besvär än det är värt.

Poängvärdering kan vara dålig:
Du kan till exempel få 50 000 poäng efter en 20.000kr utgifter under de första tre månaderna av kortmedlemskap, vilket verkar konkurrera fint med många flygkort. 

Förvirrande möjligheter:
Hotell belöningsprogram har vanligtvis flera nivåer, alla med sina egna förmåner, vilket gör det potentiellt svårt att förstå vad du kvalificerar dig för.

Begränsade platser:
Med de större kedjorna, som Marriott och Hilton, finns det tusentals platser över hela världen, men du kanske inte hittar en plats i stadsdelen eller den lilla staden du ska åka till.

Årlig avgift:
Denna avgift kan upphävas det första året, men planera att den visas i ditt uttalande varje år därefter. Du vill väga förmåner och gratis nätter med den årliga avgiften innan du fattar ett beslut.

Hur man jämför två resekreditkortserbjudanden
När du tittar på resekort kan du bli frestad att undvika ett kort med en årlig avgift, och det finns något att säga för det. Men det finns mycket mer med ett resekort än bara årsavgiften. Här tittar vi på de olika faktorerna, inklusive registreringsbonus, pågående belöningar, fördelar och andra funktioner.

Steg 1: Välj typ av resekort
Som du vet kan valen verka överväldigande, men spännande, med hotell- och flygkort samt kort som samarbetar med flera varumärken. Co-branded-kort är bra för lojalisten, medan resekort för allmänna ändamål är bra för resebutikerna.

Vi kommer att titta på ett allmänt kort, Capital One Venture Rewards och en av våra favoriter, Chase Sapphire Preferred.

Steg 2: Utvärdera alternativ för inlösen av belöningar
Med undantag från Delta och United kan flygkort ha blackout-datum och andra begränsningar, även om våra topp 10 resekort, inklusive Sapphire Preferred och Venture Rewards, kanske inte har några blackout-datum och inga utgångsdatum och inga gränser för poäng eller mil .

Steg 3: Jämför registreringsbonusen och pågående belöningar
Medan Venture Rewards-registreringsbonusen är 50 000 mil efter en $ 3 000 spendera under de första 3 månaderna, erbjuder Sapphire Preferred högre 60 000 poäng efter en $ 4 000 spendera inom de första tre månaderna. Båda tillåter transfer med flera resepartner. Samtidigt, när du bokar via Chase Ultimate Rewards med Sapphire Preferred, får du 25% bonus på poäng. Slutligen, medan Venture-kortet belönar 2X miles för alla inköp, belönas Sapphire Preferred endast med 2X poäng på resor och restauranger världen över och 1X-poäng på allt annat.

Steg 4: Titta på fördelarna
De flesta av de bästa resekorten erbjuder rese- och shoppingfördelar, till exempel reseförsäkring

Steg 5: Resa internationellt? Undvik utländska transaktionsavgifter

“Utländska transaktionsavgifter har sjunkit kraftigt under de senaste åren då kortutgivare försökte locka till sig de typer av välmående kunder som reser internationellt”, säger industrinanalytikern Ted Rossman i CreditCards.com. Under 2015 debiterade 77% av korten som vi undersökte utländska transaktionsavgifter. Idag är det numret 46%, med 54 av 100 undersökta kort under 2019 som har avstått från utländska transaktionsavgifter. “Detta är bra nyheter för konsumenterna, även om jag är rädd att trenden kan vända när emittenterna ser ut för att kompensera för förlorade intäkter som kan hänföras till de senaste Fed-räntesänkningarna,” säger Rossman.

Steg 6: Tänk på flera kort
Slutligen överväga en resebelöningsstrategi som innehåller flera kort. Till exempel kan du ha ett flygbolagskreditkort främst för att njuta av prioriterad ombordstigning och för att få en gratis incheckad påse. Samtidigt kan du också ha ett generellt kort för resebetalningar som du använder för större delen av dina utgifter. Faktum är att frekventa resenärer kan ha ett flygkort, ett hotellkort och ett eller flera allmänna reselöner kort för att förverkliga de unika fördelarna som varje erbjuder.

Se till att din kredit matchar önskad poäng för de kort du tittar på och se till att betala i sin helhet varje månad så att du inte betalar räntekostnader.

Hur man maximerar rese-belöningar

Här erbjuder vi tips och tricks för hur du maximerar dina resor, oavsett om det är genom att dra full nytta av din kortutgivares reseprogram eller kartlägga hur du bäst kan använda ditt flygkort.

Få det bästa av ditt generella resekreditkort

Vissa kortutgivare erbjuder reseprogram med ökade belöningar för att använda partnermärken och andra fördelar. Om det har ett kort som fungerar för dig kan emittentens reseprogram ge dig belöningar och inlösen väl värda ansträngningen. Här är några av de bästa programmen.

De flesta flygbolag öppnar sina flyg för nya reservationer cirka 11 månader i förväg, och om du kan boka dina resor då har du en av de bästa möjligheterna att hitta tillgängliga prisplatser på de flyg du vill ha.

Håll dig flexibel:

Tänk på olika datum, tider och destinationer, snarare än att bara hoppas hitta en specifik prisflygning tillgänglig på en viss dag. Du kan också överväga alternativa avgångs- och ankomstflygplatser nära din destination.

Håll dina alternativ öppna:

De flesta lufttrafikföretag ingår i en av de tre stora internationella flygbolagsallianserna: SkyTeam, Oneworld och Star Alliance. Dessa flygbolag tillåter dig att lösa in dina miles på flygningar som drivs av deras partners, liksom vissa partners som inte ingår i alliansen.

Vänd dig till proffsen:

Alternativt kan du överväga att anställa en prisbokningstjänst, till exempel Expert Flyer.

Se upp för ändringar i schemat:

Det här är din möjlighet att kontakta flygbolaget och begära alternativa flyg som är mer idealiska för ditt schema, även om det inte finns tilldelning av tillgänglighet.

Få det bästa av hotellpoäng

Många av de stora hotelllojalitetsprogrammen har en policy att låta kunderna lösa in sina poäng för oöverförda standardrum. Företag med denna policy inkluderar Marriott, Hilton, Wyndham och Hyatt. För att få exceptionellt värde från dina poäng kan du lösa in dem för prisnätter under högre reseperioder som helgdagar och specialevenemang. Och om du upptäcker att ett hotell har rum till salu, men du inte kan lösa in dina poäng, kan det hjälpa dig att kontakta fastigheten direkt eller nå ut till deras huvudkontor för att säkerställa att fastigheten följer programmets policy.

Är en årlig avgift någonsin värd det?

En av de främsta nackdelarna med resekreditkort är att de flesta har en årlig avgift. Medan vissa kreditkortsanvändare alltid vägrar att betala en årlig avgift, har många tyckt att dessa avgifter är värda det att få dessa förmåner. För att bestämma om en avgift är värt det måste du först överväga kortets nettokostnad, efter eventuella avgiftskrediter. Till exempel har Chase Sapphire Reserve en avgift på 550 USD per år, men den har också en årlig resekredit på 300 USD, vilket gör sina nettokostnader $ 250 per år, så länge du använder krediten.

Tänk sedan på mervärdet av de fördelar och belöningar du får jämfört med det bästa tillgängliga alternativet med en lägre årsavgift eller ingen. Om värdet av dessa belöningar och fördelar bekvämt överstiger skillnaden i årliga avgifter, kommer kortet att vara värt det för dina behov. Ändå är det viktigt att utvärdera kortet varje år innan du betalar årsavgiften. Det är uppenbart att vi har upptäckt att konsumenter har haft lycka till att få avgiften från årsavgiften när de frågade, så det är ett alternativ.

Resekort med årliga avgifter

Vi fann att av 100 kort vi granskade förra året hade 26 en årlig avgift. Korten med årliga avgifter var överväldigande resekort:

Om oss

Jämförkreditkort.net’s objektiva råd, expertinfo och användbara verktyg hjälper dig att göra smarta val kring pengar.

Vi tänker outside the box

Vi står alla inför ekonomiska val vid någon tidpunkt. Och under lång tid har människor tvingats navigera i några ganska viktiga beslut utan en hel del tydlighet.

2009 avsåg vi att ändra allt detta. Och idag är det lättare än någonsin att hitta och handla rätt kreditkort och hypoteksräntor, utnyttja insatser, tjäna extra pengar tillbaka och så mycket mer. Allt med NerdWallet.

Inga hemliga ingredienser

Det är enkelt: Du är vår första prioritet. Vi anser att alla bör kunna fatta ekonomiska beslut med förtroende. Och vi är stolta över att den vägledning vi erbjuder, informationen vi tillhandahåller och verktygen vi skapar är objektiva, oberoende, okomplicerade och gratis.

LÄGST RÄNTA

Vi hjälper dig att hitta kreditkortet med lägst ränta.

INGA DOLDA AVGIFTER

Ingen gillar dolda avgifter, därför vill vi inte att du ska drabbas av dom. Vi hjälper till.

Belöningssystem

Bra kunder ska självklart belönas, och vi ser till att du blir belönad mest.

Juridisk ansvarsfriskrivning: Denna webbplats är för utbildningsändamål och ersätter inte professionell rådgivning. Materialet på denna webbplats är inte avsett att tillhandahålla juridisk, investerings- eller finansiell rådgivning och indikerar inte tillgängligheten för någon specifik produkt eller tjänst. Vi garanterar inte att kreditkorts-företagen erbjuder eller godkänner en viss produkt eller tjänst. För specifika råd om dina unika omständigheter kanske du vill konsultera en professionell rådgivare.

Ansvar

Pålitliga upgifter

Bra tjänster

Alltid det senaste

Det viktigaste

Den viktigaste informationen

Close Menu